Spoločnosť ROVA-SK sa presťahuje do priemyselného parku v Levoči

30.11.2007 Levoča

Spišská Nová Ves/Levoča 30. novembra (TASR) - Výrobca plechovej strešnej krytiny akciová spoločnosť ROVA-SK sa chce presťahovať zo Spišskej Novej Vsi do Levoče. O zámere dnes informoval novinárov výkonný riaditeľ ...
\"Na realizáciu rozvojových zámerov potrebujeme viac ako 30 000 m2, ktorými firma disponuje v súčasnosti. V Spišskej Novej Vsi už priestory s podobnou rozlohou a výhodnou polohou nie sú. Okrem toho nový priemyselný park v Levoči susedí s diaľnicou, ktorá Spišskej Novej Vsi chýba. V nových priestoroch bude naša spoločnosť vzdialená od diaľnice len 200 metrov a približne 300 metrov od plánovaného veľkého kruhového privádzača, \" vysvetlil Kapusta, ktorý prijal ponuku levočského primátora na kúpu vyše 80 000 m2 v novej lokalite. Predaj pozemku schválili na ostatnom rokovaní poslanci Mestského zastupiteľstva v Levoči.
Výstavba nového závodu vrátane technológií si vyžiada takmer 400 miliónov Sk. K súčasným linkám má pribudnúť ďalšia na výrobu sendvičových panelov. Miliónové investície plánuje spoločnosť financovať z vlastných zdrojov, bankového úveru a grantov.
Primátor Levoče Miroslav Vilkovský dodal, že po krachu Spišského liehofruktu, Levočských strojární a po skončení výroby v tamojšom závode Tatrasvit prišlo mesto o približne 1 200 pracovných miest. V okrese Levoča dosiahla miera nezamestnanosti koncom októbra 12,46 %. Spoločnosť ROVA-SK sa zaviazala, že vyše 60 % zamestnancov budú tvoriť \"domáci\". Kapusta spresnil, že počet zamestnancov plánujú zvýšiť zo súčasných 68 na približne 130 až 150.
Spoločnosť ROVA-SK, a. s. , sa zaoberá výrobou plechovej strešnej krytiny, trapézových profilov a doplnkového sortimentu. Okrem slovenského závodu má dva ďalšie v rumunskom Sibiu a českých Hustopečích u Brna. Koncom novembra predstavoval tohtoročný obrat spoločnosti a jej sesterských firiem 587 miliónov SK bez DPH. Za necelých 11 mesiacov roka predali 1,14 milióna m2 strešnej krytiny a 718 000 m2 trapézových plechov.
 

Vyberte región